Ask me to show you poetry in motion and I will show you a horse.
 
PortalPortal  Početna stranicaPočetna stranica  FAQFAQ  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  ČlanstvoČlanstvo  Korisničke grupeKorisničke grupe  Login  

Share | 
 

 Kako ste se danas proveli.......

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Dreamer
Admin
Admin


Libra Monkey
Broj postova : 1043
Join date : 12.01.2008
Age : 24
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Kako ste se danas proveli.......   ned vel 03, 2008 6:24 pm

i sam naziv govori! Cool

_________________
It takes one to dream, but it takes two for dreams to come true
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://konji.forum9.biz
Beatiful Horses
Moderator
Moderator


Broj postova : 577
Join date : 31.01.2008

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   ned vel 03, 2008 6:34 pm

meni nije bilo baš super...kad sam došla u konjićki konji su već bili spremljeni u boxevi, dobili hranu i Maja se spremala otić... No
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Dreamer
Admin
Admin


Libra Monkey
Broj postova : 1043
Join date : 12.01.2008
Age : 24
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   ned vel 03, 2008 7:19 pm

bila sam danas u Kurilovcu u KK Cavallo, išla sam s Miom i Tinom jahati. prvo smo se pol sata vrtili u krug jer Sanda (trenerica) nezna niš objasnit pa nismo znali kak doč do tamo Rolling Eyes
onda smo došli.......presvukli se, počistili konje.......onda nam je rekla da uzmemo sve kaj nam treba (kacigu, rukavice etc.).........Tina je uzela prsluk i žena ju je gledala koda je pala s marsa (Sanda je gledala Tinu), ja sam uzela kacigu i razmišljala sam bi-nebi uzela bić........uzela sam ga i Sanda je rekla da mi netreba (to je rekla i Tini kad je uzela bić).......
sam da dodam: ja sam jahala Goldy-a, Mia Inx-a, a Tina-Ziggy-a (mislim da se tak piše)
Sanda je Mii dala za Inxa neku tam smotanu žvalu koju baš i nije pametno dat bilo kome Rolling Eyes , a ja si sam mislim s ovom facom: Suspect dobro da joj nije pelham dala.....
kad smo namještavali uzengije Goldy se stalno vrtio oko mene, Inx je spuštao glavu, a Ziggy je fala Bogu stajao na mjestu dok Tina nije sve namjestila Laughing
manjež im je užasno mali! ušli smo i krenuli hodom.....sve je bilo ok.......dok nije došo prvi ugao, kad smo trebali skrenut konje (ovi konji kad idu ravno, idu ravno, a kad dođu do ugla, još uvjek idu ravno Laughing ), ali to je bilo malo teže Rolling Eyes ........ja konja skrečem lijevo, on ide desno , onda je počela trenerica (Sanda) prigovarat kak neznamo skrenut konje itd..... Rolling Eyes (sva 3 konja su zezala), onda smo krenuli kas.....Inx je odmah krenuo, Ziggy je JEDVA krenuo, a Glody, kolko god da sam ga tjerala, nije krenuo No ! ja njega stisnem s listovima, a on se načuli, opet ga stisnem, ritne mi se, opet ga stisnem, opet mi se ritne, i tak još jednom, onda se samo čulio, a ja njega tjeram i dalje.............al on nejde, onda je Sanda rekla meni i Tini da zamjenimo konje.......pa sam napokon krenula kas (nemreš vjerovat Rolling Eyes ), Tini se Goldy jako čulio (ko i meni), al ga je onda, umjesto da ga potjera s listovima, počela "bubati" i krenuo je (a kako je Sanda rekla: "To su istrenirani konji" što bi značilo da reagiraju na list, ali NE REAGIRAJU.....očito Rolling Eyes ). da ponovim: JAHALI SMO BEZ BIČA JER NAM SANDA NIJE DALA DA GA KORISTIMO
dođem ja sa Ziggyjem do jednog djela i on odjednom samo stane! ja ga tjeram, a on niš.........ukopa se, spusti glavu, i ljepo zatvori oći Suspect ........
ja na njemu a on spava.........onda ga još tjeram, al hebiga nejde! Sanda je došla do mene i konj čim ju je vidio krenuo je! ja ono........ Suspect oke..........
znam kak mi je Mia uvjek govorila da s dizginama treba imat kontakt s konjem oliti da ti dizgine moraju biti zategnute, ali ne prejako (tak ih Tomica uči), pa sam ja Ziggyju malo zategnula dizgine, da mi ova ne prigovara kak su mi opuštene dizgine.. i dođe ona meni kao previše si zategnula konja, to njega boli, opusti dizgine.....
i ajd dobro, idemo kasom, S. kaže da napravimo mali krug, mi ga napravimo i ond kaže da nevalja i da ne skrečemo konja dobro, a mi radimo onak kak su nas učili, tj Mia i Tina rade onak kak im je tomica pokazao, a to je da kad se konj skreče npr. na lijevu stranu, da se konju da list (neznam sad točno koji ), lagano se povuće lijevi dizgin (u ovom slučaju skrečemo na lijevu stranu), a desni se prisloni konju uz vrat
ali, ALI, Sanda je nama objašnjavala nešto kao da kad skrečemo konja da na tu stranu na koju ga očemo skrenuti (u ovom slučaju lijevu), da trebamo tijelo okrenuti na tu stranu Suspect i ruke prisloniti na kukove..........
na kraju nismo uopče galopirali, neg smo samo kasali i šetali se...........
a joj skoro sam zaboravila! dok smo jahali došle su neke cure koje tamo (u Kurilovcu) jašu i počele su nam se smijat jer su nas konji zezali, a kad su one jahale........bolj' da šutim! noge lijepo nabijene u uzengije, pete gore, a trenerica šuti........... Rolling Eyes
poslje kad smo raspremili konje (samo je Tina raspremila "svog" jer su te 2 cure jahale na Ziggyju i Inx-u), dođe nama Sanda da Tinu i Miu nebi pustila na licencu, a da mene nebi pustila s lonže.......... Suspect
malo mi je falilo da je steram u 3 **, a i Tina i Mia nisu bile daleko od toga Rolling Eyes .....
ja puno bolje jašim od one 2 s nabijenim nogama u uzengijama, a MENI kaže da trebam na lonžu Suspect
jer ti konji koje smo dobili bi ONO KAO TREBALI BITI školski konji, ali to NISU ŠKOLSKI KONJI! školski konj treba biti mirani poslušan, a ne ritati se i spavati itd Suspect
Nyx je CAR u usporedbi s ovim konjima koje smo dobili za jahanje.........ovi uopče ne slušaju!!!
ako ne vjerujete u ovo sve, Mia će vam potvrdit sve što sam napisala Twisted Evil

_________________
It takes one to dream, but it takes two for dreams to come true
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://konji.forum9.biz
Dreamer
Admin
Admin


Libra Monkey
Broj postova : 1043
Join date : 12.01.2008
Age : 24
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   ned vel 03, 2008 7:46 pm

kaj nikoga ne zanima moja "mala" pričica?! Laughing

_________________
It takes one to dream, but it takes two for dreams to come true
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://konji.forum9.biz
Mia



Broj postova : 272
Join date : 12.01.2008

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   ned vel 03, 2008 8:22 pm

...


Zadnja promjena: Mia; pet oľu 13, 2009 12:16 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Melita



Aries Buffalo
Broj postova : 235
Join date : 13.01.2008
Age : 43
Lokacija : Velika Gorica

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   ned vel 03, 2008 10:48 pm

Ne bi htjela tu sad nešto puno pisati, jer nisam bila tamo. Žao mi je da vam nije bilo dobro, ali mislim da treba proći ipak neko vrijeme da upoznaš konja. Kada prvi puta sjedneš na novog konja, on će sigurno probati na tebi sve svoje smicalice, a pogotovo ako je to školski konj i pun mu je kufer različitih jahača. Naime, konj te pročita čim sjedneš na njega. Kad bi tamo išle češće, možda bi promijenile mišljenje. Skužile bi neke fore da vas konj ne može zaj... Sanda je sigurno bila iskrena kada vam je rekla svoje mišljenje o vašem jahanju (ne znam zašto ne bi bila iskrena), a to je znak da je svaki konj drukčiji i što više mijenjaš konje, to ćeš više naučiti. Ako želiš napredovati u jahanju (prepone, dresura...), morat ćeš proći jednu takvu torturu, to je neizbježno. A ako ti je rekla da bi te trenirala na lonži - što je u tome loše? Ja ne vidim tu nešto zbog čega bi se morala sramiti. Jesi li svjesna koliko dugo Mia i Tina već treniraju i rade na sebi! Ako želiš nešto postići, primi se posla. Treninzi 3x tjedno i da vidiš.

I opet će se naći neki konj koji će te znati izbaciti iz takta Wink
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Mia



Broj postova : 272
Join date : 12.01.2008

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   ned vel 03, 2008 11:40 pm

...


Zadnja promjena: Mia; pet oľu 13, 2009 12:17 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Dreamer
Admin
Admin


Libra Monkey
Broj postova : 1043
Join date : 12.01.2008
Age : 24
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   ned vel 03, 2008 11:41 pm

a zašto je onda Sanda kad sam ja konja tjerala s listovima rekla da ga UOPČE ne tjeram, a kad mi je dojadilo pa sam konja počela "bubati" rekla je da dobro tjeram Rolling Eyes

_________________
It takes one to dream, but it takes two for dreams to come true
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://konji.forum9.biz
Mia



Broj postova : 272
Join date : 12.01.2008

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   ned vel 03, 2008 11:46 pm

...


Zadnja promjena: Mia; pet oľu 13, 2009 12:17 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Dreamer
Admin
Admin


Libra Monkey
Broj postova : 1043
Join date : 12.01.2008
Age : 24
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   ned vel 03, 2008 11:49 pm

Mia je napisao/la:
....no dobro.....ja se necu svadat oko te zene....
potpuno se slažem! nije toga vrjedna!

_________________
It takes one to dream, but it takes two for dreams to come true
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://konji.forum9.biz
Lidyy
Moderator
Moderator


Aries Pig
Broj postova : 131
Join date : 12.01.2008
Age : 21
Lokacija : radna soba

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   ned vel 03, 2008 11:58 pm

bila na terenu.. skoro opala
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://lydy.bloger.hr
Melita



Aries Buffalo
Broj postova : 235
Join date : 13.01.2008
Age : 43
Lokacija : Velika Gorica

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   pon vel 04, 2008 11:12 am

Ma vjerujem ja vama! Zato i nisam htjela nekaj puno komentirati.
Svaka čast tebi Mia, sa svih strana čujem kako si puno napredovala (bez brige, raspitujem se ja Wink )
A najviše se slažem s tim da konj za školu jahanja mora biti miran kod namještanja uzengije, pojahivanja i da mora dobro reagirati na LISTOVE, a ne na bubanje. Na žalost, takvih konja je kod nas jako malo. Oni koji jesu mirni, oni su vjerojatno već totalno iscrpljeni i nije ih briga za ništa.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Mia



Broj postova : 272
Join date : 12.01.2008

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   pon vel 04, 2008 11:26 am

Hehe.....hvala....bas mi je to drago cut... Very Happy....sam da jos polozim licencu i sve 5! Embarassed
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Dreamer
Admin
Admin


Libra Monkey
Broj postova : 1043
Join date : 12.01.2008
Age : 24
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   pon vel 04, 2008 8:52 pm

Laughing eh.....kakav ću ja bit veterinar.........1. razred, 1. dan prakse, 1 pas mrtav....
evo kako je bilo:
bila sam na praksi, u Dumovcu.........BILO JE UŽASNO!!! srce mi se slama od tog prizora Crying or Very sad Crying or Very sad .............
prvo je bilo sve super, dobili smo upute da kad šečemo pse da NESMIJU biti jedan blizu drugoga, dali smo pesekima vode, početkali ih, onda smo ih išli šetata.......prva tura je bila super.....psi su bili normalni, lijepo su se vodili na lajnu Smile ........onda druga tura, ja sam uzela jednog prekrašnog peseka, mješanca samoyeda i malamuta...bio je TAKO čupavi i slatki!!! ali to nije tolko važno sada.....jedna Tina iz b razreda je uzela nekog malog peseka (star je 1 god), a Laura (iz mog razreda) nekog ogromnog psa, mješanca rotta (rottwailera).....ljepo smo se šetali, onda je taj rott došo do "mog" medeka (čupavog slatkog ) i pošnjofao ga, Laura ga je udaljila da nebi bilo...
Tina je tipkala nekaj po mobu i nije skužila da je Lauru pas naglo povuko prema njoj (prema Tini), došo je do malog i pošnjofo ga, ja gledam i mislim si ajde dobro samo ga je pošnjofo.......kad odjednom.......samo ga čopi i baci na pod, sruši Tinu, a Laura ga nemože kontrolirat No
ja sam se derala na njih da ne navlače pse jer su počeli VUČ JEDNOG OD DRUGOG, a od toga ga ovaj još jače razdere No
NOTE: meni se jednom to dogodilo na veterini (vet. faks) pa mi je jedna cura tamo rekla da kad se psi pokolju da ih treba povuč ili za rep ili za nogu, NIKAD NIŠTA OKO GLAVE AKO JE OVAJ NJEGA ZGRABIO jer će ga onda još jače! No
vikala sam da psa povuku za rep, ali se Laura bojala da ju nebi ugrizo jer je pas izgledao BJESNO!
mali se prestao micati, mislili smo da je mrtav, ali se onda malo pomaknuo i ovaj ga je jače zgrabio, čulo se hrskanje (zagrizo mu je kost)
poslje smo ih uspjeli nekak razdvojit.........mali je nepokretan ležao na zemlji
ima je veliku otvorenu ranu, vidle su mu se sve kost na tom djelu, došla je neka žena (koja valjda radi tamo) i rekla je da je taj rott tek jučer došo kod njih i da je u karanteni (jer neznaju niš o psu pa naravno da je u karanteni, a to znači da je moguče da je bio bjesan).......odveli smo peseka u ambulantu, točnije Tina ga je sovg razderanog i krvavog nosila na rukama
DIJAGNOZA:ima je razderana pluča i sve ostale unutarnje organe
vet. je rekla da ga mora eutanizirat, peseku je jezik poplavio jer mu je sav zrak izašo iz pluča tako da je "disao na prazno"
Laura i Tina su počele plakat i Tina je rekla: "Kakav sam ja to veterinar, ubila sam psa"
ta njezina izjava me jako pogodila jer nije ona bila kriva, a nije ni Laura bila kriva jer na kavezu od tog psa nije niš pisalo, a ako je pas u karanteni onda se bar napiše tak i zaljepi na kavez Suspect
poslje nam je vet. došla i rekla da je pas, točnije kujica uginula sama, i da ju nije morala eutanizirat
na to je Tina rekla: "Bar ju više ne boli"
mala je odvezena na veterinu na obdukciju, a nas 3 su poslali doma....

_________________
It takes one to dream, but it takes two for dreams to come true


Zadnja promjena: ; pon vel 04, 2008 11:12 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://konji.forum9.biz
Dreamer
Admin
Admin


Libra Monkey
Broj postova : 1043
Join date : 12.01.2008
Age : 24
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   pon vel 04, 2008 8:52 pm

sorry kaj pišem romane, ali morala sam! Sad

_________________
It takes one to dream, but it takes two for dreams to come true
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://konji.forum9.biz
Backy



Broj postova : 117
Join date : 13.01.2008

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   pon vel 04, 2008 9:35 pm

ajoj... Sad
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Mia



Broj postova : 272
Join date : 12.01.2008

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   pon vel 04, 2008 10:48 pm

Ajme meni....uzas! Ma takve stvari i slicne se dogadaju svako malo...... Neutral
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Lidyy
Moderator
Moderator


Aries Pig
Broj postova : 131
Join date : 12.01.2008
Age : 21
Lokacija : radna soba

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   uto vel 05, 2008 12:39 am

o bože.. neki se ljudi fakat neodgovorno ponašaju.... taj pas je mogel bilo koga ugristi.. čovjeka... ma bilo koga....
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://lydy.bloger.hr
Mia



Broj postova : 272
Join date : 12.01.2008

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   uto vel 05, 2008 11:47 am

Lidyy,kaj je bilo da si skoro pala na terenu ?
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Lidyy
Moderator
Moderator


Aries Pig
Broj postova : 131
Join date : 12.01.2008
Age : 21
Lokacija : radna soba

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   uto vel 05, 2008 10:58 pm

ma.. kiara (pas) je otišla prek jednog starog mosta... i dok smo ju zvali natrag je pretrčala taj most i on je zaružil a leo se splašil, meni je ljeva uzengija ispala i zvisela sam na jednu stranu al sam uspela nogu u uzengiju staviti... i onda se još i ritnul...
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://lydy.bloger.hr
Volim konje



Scorpio Pig
Broj postova : 156
Join date : 13.01.2008
Age : 21

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   uto vel 05, 2008 11:05 pm

Shocked No Shocked
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Lidyy
Moderator
Moderator


Aries Pig
Broj postova : 131
Join date : 12.01.2008
Age : 21
Lokacija : radna soba

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   uto vel 05, 2008 11:08 pm

ma ja nisam opala več dugo... leo se riče.. i kaj ja znam kaj sve spodelava.. al nedam se dole...
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://lydy.bloger.hr
Melita



Aries Buffalo
Broj postova : 235
Join date : 13.01.2008
Age : 43
Lokacija : Velika Gorica

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   sri vel 06, 2008 11:36 am

Lidyy je napisao/la:
bila na terenu.. skoro opala

Kad si ovo napisala, mislila sam da se nekaj desilo zbog nemara ili neorganiziranosti škole jahanja.
Na kraju ispada da se konj preplašio, što se uvijek može dogoditi na terenu, pa čak i najmirnijim konjima.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Dreamer
Admin
Admin


Libra Monkey
Broj postova : 1043
Join date : 12.01.2008
Age : 24
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   pet vel 08, 2008 4:58 pm

bila na praksi, šetala i mazila peseke, izljubila "svoju" bebu (jednog peseka iz Dumovca) i prisilno otišla doma Sad

_________________
It takes one to dream, but it takes two for dreams to come true
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://konji.forum9.biz
Dreamer
Admin
Admin


Libra Monkey
Broj postova : 1043
Join date : 12.01.2008
Age : 24
Lokacija : Zagreb

PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   čet vel 14, 2008 10:24 pm

danas su uginula 2 stvorenja bez kojih ne mogu živjeti!!!!!
bila sam kod doktora i zvala starog da dođe po mene..................
i vračamo se mi doma i podlete nam mačke pod auto.........
još su bili živi i koprcali su se...........nakon 10 sekundi su uginuli Crying or Very sad
ja sad več nekih pol sata plačem za njima iako znam da ih to neće vratit natrag!

LUCI - koji je kod mene 2 godine








i KARI - koja je kod mene svega nekoliko mjeseci







_________________
It takes one to dream, but it takes two for dreams to come true
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://konji.forum9.biz
Sponsored content




PostajNaslov: Re: Kako ste se danas proveli.......   Today at 9:08 pm

[Vrh] Go down
 
Kako ste se danas proveli.......
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Dvotrupci (katamarani)
» GKD - DOBRA,Bakar
» 100. godišnjica potonuća Titanica
» WhitePins+
» Trafficmonsoon

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Konji :: O forumu :: Prostorije za druženje-
Forum(o)Bir: